Beograd: Na aerodromu priveden Feđa Štukan

Beograd: Na aerodromu priveden Feđa Štukan

Štukana trenutno vode u policijsku stanicu Glumac i književnik Feđa Štukan, koji je trebalo da gostuje na festivalu Krokodil, priveden je danas na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, saznaje Nova.rs.

Ovo su za portal Nova.rs potvrdili njegovi advokati Sead Spahović i Ahmed Delimeđac.

Štukana trenutno vode u policijsku stanicu, saznaje Nova.rs.

Podsjetimo, sredinom juna prošle godine bosanskohercegovački glumac je zadržan na graničnom prelazu između BiH i Srbije nekoliko sati. Bilo je to odmah nakon što je najprije podržao proteste „Srbija protiv nasilja“, a potom i prisustvovao protestnoj šetnji u Beogradu.

Ubrzo ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao „kriminalcem“, a dnevni list Politika – „muslimanskim ekstremistom“.

Glumac Feđa Štukan izjavio je za N1 krajem januara ove godine da o zabrani ulaska u Srbiju nikad ništa zvanično nije saznao.

„Kasnije sam iz Vučićevog kabineta saznao da jedino ako srpski parlament glasa protiv odluke o mojoj zabrani ulaska, da će ta odluka biti ukinuta. Ja znam, i da se promijeni vlast, da neću biti tačka dnevnog reda na zasijedanju, tako da je ovo mjera vjerovatno doživotna“, rekao je tada Štukan.

Izvor:Aktuelno.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.