Vulin uvjeren da za Srbiju nema mjesta u EU

Vulin uvjeren da za Srbiju nema mjesta u EU " koja se bliži kraju", zagovara novi savez država

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je BRIKS nada i prilika za savez sa zemljama koje Srbije ne traže ništa, a mogu da ponude i više nego što traže.

Vulin je u autorskom tekstu u listu Politika napomenuo da cilj teksta nije da upoređuje ili suprostavlja BRIKS i Evropsku uniju (EU), već da pokaže da postoji alternativa (EU), za koju, kako je rekao, duboko vjeruje da je bliža kraju nego početku i da je posebno uvjeren da „u tom klubu nema mjesta za Srbiju, čak ni da se odrekne Kosova i Metohije“ .
 
Kako je naveo, „za članstvo u BRIKS-u nije potrebno usvojiti zakone koji su napisani van granica  zemlje, ne morate predati vlast NVO sektoru, niste ste dužni da na vašu ambasadu istaknete zastavu Ukrajine ili ozakonite istopolne brakove“.

„Za članstvo u BRIKS-u nije potrebno uvesti sankcije bilo kome niti prepustiti drugima vođenje spoljne politike vaše zemlje“, napisao je Vulin, koji je zadužen za unaprjeđenje saradnje sa zemljama BRIKS-a: Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.