Zelenski: Istorijski dan za Ukrajinu
Volodmir Zelenski

Povodom otvaranja pristupnih pregovora sa EU

Zelenski: Istorijski dan za Ukrajinu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je danas zadovoljstvo zbog zvaničnog otvaranja pregovora o pristupanju Ukrajine Evropskoj uniji (EU), uz ocjenu da je riječ o "istorijskom danu" za zemlju koja se više od dvije godine bori protiv ruske invazije.

"Danas je istorijski dan", napisao je Zelenski na društvenim mrežama.

"Nikada nećemo dozvoliti da skrenemo sa puta ka ujedinjenoj Evropi, ka našem zajedničkom domu svih evropskih naroda. Domu koji mora biti u miru!", poručio je ukrajinski predsjednik.

On je izrazio zahvalnost svima koji staju u odbranu Ukrajine i "timu koji čini sve da Ukrajina postane dio EU".

Članice EU odobrile su da pristupni pregovori sa Ukrajinom i Moldavijom počnu 25. juna i usvojile pregovarački okvir.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.