Mugoša: Izostaje odgovornost zbog brojnih nezakonitih otkaza
Boris Mugoša, Foto: Socijaldemokrate

Mugoša: Izostaje odgovornost zbog brojnih nezakonitih otkaza

Povodom odluke Vrhovnog suda kojom je potvrdio odluku Višeg suda da je rješenje o prekidu radnog odnosa dr Nebojše Kavarića nezakonito, odnosno da mu je nezakonito uručen otkaz oglasio se potpredsjednik SD-a i šef poslaničkog kluba te partije Boris Mugoša u crnogorskom Parlamentu.

“I što ćemo sad sa odgovornošću onih koji su sve ovo sprovodili i onih koji su na sve ovo žmurili. Isti ti nam i sada dijele lekcije o vladavini prava i generalizujući određene pojave lijepe svakom razne nemoralne etikete i sl.”, navodi Mugoša.

On ukazuje da je tada u 2021.godini u više navrata upozoravao novu vlast da kako on kaže “zbog nevjerovatnih poriva revanšizma ne lišavaju javni zdravstveni sistem niti jednog ljekara a kamoli nekoga dokazane stručnosti kao što je pedijatar dr Kavarić”.

On dalje ističe da je nažalost tada primijetio u javnosti i neke reakcije zadovoljstva što je dr Kavarić dobio otkaz, bazirane na uskopolitičkim porivima, što je kako tvrdi još jedan pokazatelj ozbiljnog iščašenja društvenog ambijenta.

Mugoša navodi da je uvijek govorio da politička pripadnost ne čini doktora boljim ili lošijim, nego rezultati njegovog rada i da ako je bilo grešaka u prošlosti kod kadriranja u zdravstvu, a bilo ih je po njegovom mišljenju, ne mogu se ispraviti novim greškama kojih je sijaset nakon avgusta 2020. 

“Tako se Crna Gora ne mijenja nabolje, a morala bi”, zaključuje Mugoša.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.