Helez o srpskim vojnicima u Prijedoru: Nijesu mogli doći da ih neko nije pozvao

Helez o srpskim vojnicima u Prijedoru: Nijesu mogli doći da ih neko nije pozvao

Ministar odbrane BiH Zukan Helez za Klix.ba je rekao da Ministarstvo odbrane BiH nije pozvalo, ni odobrilo ulazak vojnika Vojske Srbije u BiH.

"Nismo ih mi pozvali, Ministarstvo odbrane BiH nikakve veze s ovim i ovo nije u planu vojne bilateralne saradnje između BiH i Srbije", kazao je Helez.

Potom je dodao da, prema njegovim saznanjima, u pitanju nisu "pravi" vojnici, nego kadeti Vojne akademije iz Srbije.

"Međutim, nisu mogli ući da ih neko nije pozvao, neko ih je morao pozvati iz BiH, a radi se o kadetima, nije to vojska, to se podvodi pod obrazovanje i to je nečija druga nadležnost", dodao je Helez.

"Može doći s njima i oficir, ali to je profesor. Sve dok ne završi i ne dobije čin kadet nije vojnik. Prema našim informacijama, mislim da je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS-a našlo neku zakonsku osnovu da ih pozovu kao učenike, a onda da to prikažu kao vojsku", zaključio je Helez.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.