Plenković ponovo izabran za predsjednika HDZ

Plenković ponovo izabran za predsjednika HDZ

Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas je ponovo izabran za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, a na izborima na kojima su mogli da učestvuju članovi stranke nije imao protivkandidata.

Prema nezvaničnim rezultatima, glasala su 84.993 člana HDZ, oko 10.000 više nego na prethodnim izborima, a Plenković je dobio 84.786 glasova, tako da će na čelu najveće hrvatske partije biti i u naredne četiri godine, prenosi HRT.

Kandidat za zamjenika predsjednika bio je Tomo Medved, a kandidati za potpredsjednike su bili Ivan Anušić, Branko Bačić, Zdravka Bušić i Oleg Butković.

Medved je dobio je 84.349 glasova, Anušić 80.995, Butković 78.090, Bačić 77.396 i Bušić 65.460 glasova, saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.