U apoteci na Kosovu zaplijenjena droga vrijedna više od 20.000 eura

Kosovska carina saopštila je da je u jednoj apoteci u Lipljanu, (okrug Prištine) zaplijenjena različita droga, koja je prokrijumčarena na Kosovo, čija se vrijednost procjenjuje na 20 hiljada eura.

Jedinice za borbu protiv krijumčarenja kosovske carine su, nakon dobijanja informacija od građana o prisustvu ljekova bez etikete, izvršile provjeru u jednoj apoteci i otkrile da je sakriveno 6.858 pakovanja različitih ljekova sa oznakama stranih država (Srbija i Albanija), te prokrijumčareno na Kosovo.

Vrijednost ovog proizvoda procjenjuje se na oko 20.000 eura, krijumčarena roba je oduzeta, a protiv određenih osoba koje se sumnjiče za ovo djelo pokrenut je krivični postupak.

- Kosovska carina zahvaljuje građanima na saradnji i podstiče prijavljivanje sličnih slučajeva u cilju borbe protiv krijumčarenja i zaštite tržišta i javnog zdravlja u zemlji - saopšteno je iz kosovske carine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.