CGO i ADD: Vučić napada ženu kojoj su u genocidu pobili 22 najbližih članova porodice i sebe postavlja kao žrtvu

CGO i ADD: Vučić napada ženu kojoj su u genocidu pobili 22 najbližih članova porodice i sebe postavlja kao žrtvu

"Nečuveni napadi zvaničnog Beograda na Muniru Subašić potvrđuju ko je faktor nestabilnosti u regionu"

Izjave predsjednice Skupštine Srbije Ane Brnabić i monstruozno manipulisanje djelovima govora Munire Subašić, predsjednice Udruženje Majke Srebrenice, održanog na komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici, još jedan su dokaz da režim u Beogradu, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, nastavlja politiku iz 90ih i tako ostaje faktor nestabilnosti na Zapadnom Balkanu, ocijenili su u Centru za građansko obrazovanje (CGO) i iz Regionalne akademije za demokratski razvoj (ADD).

U tim organizacijama navode da Vučić sa pozicije moći napada ženu kojoj su u genocidu pobili 22 najbližih članova porodice i sebe postavlja kao žrtvu.

- To je nečuveno, i u najmanju ruku morbidno, a zaslužuje svaki prezir. Posebno kada znamo da je Vučić bio dio te politike koja je predstavljala političku pozadinu genocida u Srebrenici za šta nikada nije odgovarao, a očigledno ni zažalio zbog njenih razornih posljedica po čitav region - ističe se u saopštenju.

U CGO i ADD napominju da Majke Srebrenice i njihova predsjednica Munira Subašić imaju njihovu najveću podršku, kao cjelokupne građanski orijentisane javnosti, koja i razumije suštinu održanog govora ali i cjelokupnog njihovog djelovanja.

- Rad ove organizacije nagrađen je i na nedavno održanom Sarajevskom plenumu, čime je apostrofirana njihova uloga u društvu i borba za pomirenje na Zapadnom Balkanu kroz suočavanje sa onim što je zajednička prošlost - poručeno je u saoštenju.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.