Milivojević: Vučić nešto obećao Rio Tintu, zauzvrat dobio neku materijalnu korist

Milivojević: Vučić nešto obećao Rio Tintu, zauzvrat dobio neku materijalnu korist

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević tvrdi da je Aleksandar Vučić nešto obećao Rio Tintu i da je zauzvrat dobio neku materijalnu korist, dok poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović misli da je ova kompanija u protekle dve godine radila iza kulisa, da bi posle izbora predsednica Skupštine i predsednik postali njeni glavni lobisti.

Ona je u serijalu Kvaka 23 Novinske agencije FoNet ukazala da oni to čine pod sve većim pritiskom Evropske unije (UN) i ocenila da je predsednik Srbije ucenjen čovek, koji će građanima morati da položi račune za sve što je potpisao bez njihovog znanja.

”Ono što ova vlast radi na projektu Rio Tinto ima za cilj održavanje dobrog odnosa sa Nemačkom, Amerikom i svim kompanijama koje donose novac, a gde taj novac završava, to najbolje znaju premijer i predsednik ove države”, objašnjava Nestorović.

Kako je podsetila u razgovoru s Tamarom Skrozza, ugovori i koncesije o eksploataciji prirodnih dobara Srbije potpisani su na 99 godina i zato bi njihovo eventualno prevremeno raskidanje državu mnogo koštalo.

Izvor:DANAS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.