Žandarmerija i Specijalna jedinica MUP-a RS-a u Istočnom Sarajevu organizovali vježbu, nadgledao ih Dodik

Žandarmerija i Specijalna jedinica MUP-a RS-a u Istočnom Sarajevu organizovali vježbu, nadgledao ih Dodik

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS-a i Žandarmerija danas su u Istočnom Sarajevu organizovali taktičko-pokaznu vježbu, a sve je nadgledao i predsjednik entiteta RS Milorad Dodik.

Prema informacijama MUP-a, vježba je organizovana u neposrednoj blizini Administrativnog centra Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu, a izvedena je s ciljem da se pokaže obučenost i osposobljenost ovih visokooperativnih jedinica.

Vježba se sastojala iz dvije faze, a učestvovala su 24 pripadnika Žandarmerije i 21 pripadnik SAJ-a.

Prije vježbe održana je sjednica proširenog kolegija Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, a na kojoj je analiziran rad u prvih šest mjeseci 2024. godine.

Vježbi su prisustvovali Milorad Dodik, ministar unutrašnjih poslova RS-a Siniša Karan, direktor policije Siniša Kostrešević i rukovodioci osnovnih organizacionih jedinica MUP-a RS-a.

Izvor:Klix,ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.