Dačić: Srbija upućuje pomoć Sjevernoj Makedoniji u gašenju požara

Dačić: Srbija upućuje pomoć Sjevernoj Makedoniji u gašenju požara

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je 15. jula da Srbija upućuje pomoć Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u gašenju šumskog požara u Sjevernoj Makedoniji.

Pomoć se upućuje na osnovu zahtjeva Vlade Sjeverne Makedonije za pružanje pomoći, navodi se u saopštenju MUP-a.

- Pripadnici MUP-a Srbije biće angažovani na gašenju požara na planini Serta u ugroženom području u opštinama Negotino, Konče i Štip - rekao je Dačić.

Srbija, kako se navodi u saopštenju, šalje helikopter za gašenje požara Kamov K-32 kapaciteta pet tona vode sa sedam pripadnika MUP-a, Helikopterske jedinice i pripadnikom Sektora za vanredne situacije.

Prema pisanju Radija Slobodna Evropa, požari u Sjevernoj Makedoniji pustoše stotine hektara, a proglašeno je vanredno stanje na 30 dana.

Istovremeno, kriza je i u pogledu opreme za gašenje požara, pa gase i vozila stara 45 godina.

U toj zemlji nema dovoljno vatrogasaca, pa opštine pomažu jedna drugoj, a pomoć je počela da stiže i iz drugih zemalja.

Devet požara je 15. jula još aktivno. Opština Negotino je jedna od tri tačke zahvaćene požarom na planini Serti. Požarima su zahvaćene i opštine Štip i Konče.

Izvor:RSE

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.