Požari u selima kod Bileće i dalje aktivni: Vatrogasci cijelu noć gasili vatru, trojica ih povrijeđena

Požari u selima kod Bileće i dalje aktivni: Vatrogasci cijelu noć gasili vatru, trojica ih povrijeđena

Komandir bilećkih vatrogasaca Milan Šulović izjavio je kako stanje na požarištima kod Bileće ovog jutra nije dobro te da vatrogasci nastavljaju borbu sa vatrenom stihijom.

Vatrogasci su noć proveli na nekoliko požarišta koliko je aktivno kod Bileće. Stambeni objekti sinoć su odbranjeni i više nisu ugroženi, a danas se očekuje dejstvo helikoptera kao i pomoć Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Komandir bilećkih vatrogasaca Milan Šulović rekao je da su u požarima u Bileći jučer povrijeđena tri vatrogasca, javlja RTRS.

Požarna linija na tom području bila je duga do šest kilometara, a vatrogasci su izjavili kako je ovo jedna od najtežih sezona požara do sada.

Inače, za bilećke vatrogasce već duže od dvije sedmice nema odmora. Nakon što je u srijedu, uz pomoć helikoptera, saniran veliki požar koji je zahvatio više hiljada hektara niskog rastinja i šume, jučer je izbio novi. Prema tvrdnjama vatrogasaca, namjerno je podmetnut. Vatra je brzo progutala šumu i nisko rastinje u rejonu sela Granica, uz regionalni put Bileća - Ljubinje. U pomoć su stigla tri helikoptera i pripadnici Oružanih snaga BiH iz kasarane u Bileći.

Osim velikih napora koji vatrogasci ulažu kako bi ugasili vatru koja bukti na više mjesta kod Bileće, problem im stvaraju i česti kvarovi na vozilima što im umnogome usporava dopremanje vode.

Izvor:KLIX.BA

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.