Haos u komšiluku zbog nevremena: Počupana stabla padala na automobile

JAKO NEVRIJEME

Haos u komšiluku zbog nevremena: Počupana stabla padala na automobile

U kratkom vremenu je u Splitu palo više od 25 litara kiše po kvadaratnom metru

Jako nevrijeme u noći s nedjelje na ponedjeljak zadalo je mnogo problema splitskim vatrogascima, koji su uglavnom sklanjali stabla koja su padala na ceste, ali i pumpali vodu iz poplavljenih podruma. 

Već iza 23 sata, stabla su padala u centru grada, na ceste i parkirana vozila, dok su u nekim ulicama bili poplavljeni i podrumi, što je zahtijevalo intervenciju vatrogasaca. 

Osim Splita, nevrijeme s olujom, grmljavinom i kišom je pogodilo i otoke Hvar, Brač, Vis i Šoltu, te šire makarsko područje.

Kako navode hrvatski mediji, u kratkom vremenu tako je konkretno u Splitu palo više od 25 litara kiše po kvadaratnom metru. Osim materijalne štete, koje će zasigurno biti zbog stabala koja su pala na parkirana vozila, tokom nevremena nasreću nisu zabilježena stradavanja ljudi.

Izvor:Avaz

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.