Nakon što su iz Drine izvučena tijela 11 osoba, među njima i bebe: Obustavljena potraga za migrantima

Nakon što su iz Drine izvučena tijela 11 osoba, među njima i bebe: Obustavljena potraga za migrantima

Trninić je rekao da je potraga obustavljena danas, jer migranti koji su prežvjeli tvrde da se nije utopilo više od 11 lica, koliko je tijela i izvučen Republička uprava Civilne zaštite RS obustavila je potragu na Drini jer preživjeli migranti tvrde da nema više nestalih, rekao je Srni direktor Republičke uprave Civilne zaštite Boris Trninić.

Trninić je rekao da je potraga obustavljena danas, jer migranti koji su prežvjeli tvrde da se nije utopilo više od 11 lica, koliko je tijela i izvučeno iz Drine.

- Potraga može biti nastavljena, ukoliko se istragom utvrdi da je više lica nestalo usljed prevrtanja čamaca - rekao je Trninić.

Iz Policijske uprave Zvornik ranije je saopćeno da je od 30 migranata, koliko ih je čamcima pokušalo preći iz Srbije u BiH, njih 15 izašlo na obalu.

Iz Drine je izvučeno 11 tijela, među kojima i beba, za koju se pretpostavlja da nije starija od devet mjeseci. 

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.