Šokantno priznanje prodavačice iz Smedereva: Brišu buđ sa kobasice krpom, pa je premažu uljem

Šokantno priznanje prodavačice iz Smedereva: Brišu buđ sa kobasice krpom, pa je premažu uljem

Nema sumnje da nam hrana u vitrinama često djeluje primamljivo, svježe i sjajno. Međutim, prema priči jedne bivše zaposlene prodavačice, taj sjaj često maskira ružnu istinu.

Kako priča djevojka koja je kontaktirala Telegraf, tek kada se zaposlila u prodavnici, vidjela je šta se zapravo dešava.

Neko vrijeme je radila u lokalnoj prodavnici u okolini Smedereva, a ono što je zatekla, natjeraće vas da se zamislite kada sljedeći put vidite buđ i opravdate prodavca sa riječima ,,svakome može da se desi”.

“Nešto što ja sada nikada neću raditi, jeste da neću kupovati suhomesnate proizvode koji nisu vakumirani. Jedino ti proizvodi su donekle zaštićeni, mada, rok upotrebe je ipak diskutabilan. Nakon što sam počela da radim u prodavnici, uvidjela sam dokle su poslodavci spremni da idu kako bi ostvarili zaradu, ne brinući o tome da li se ugrožava zdravlje kupaca”, rekla je bivša zaposlena (28).

Kako se skida buđ?

Tvrdi da se u radnji gdje je bila zaposlena pokvareni proizvodi nikako ne bacaju, a evo i kako tretiraju buđ.

“Proizvodi koji su pokvareni se nikako ne bacaju, spašava se sve što se spasiti može. Na primjer, ako se kobasica ubuđa, ono što sljeduje jeste vlažna krpa sa kojom se buđ skida, a potom se sve premazuje uljem, pa nam kupci često kažu kako su oduševljeni jer sve izgleda tako svježe, ironično zar ne?”, tvrdi djevojka.

Kaže i da su su prodavce tjerali da prepravljaju datume na artiklima.

“Nije to sve naravno. Alkoholom smo brisali i potom prepravljali datume. Takođe, ako rok naručene robe istekne, ono što ostane je trošak radnika. Tako je, radnika. Mi smo iz našeg džepa plaćali troškove, naravno mi i naručujemo istu, pa poslodavac smatra da je naša krivica što se kesice pudinga nisu rasprodale.”

Kazne od 20 odsto

Za one koji su pokušavali da upozore potrošače, čekale su i kazne tvrdi.

“Kazne su veoma česte. Jednom se desilo da je došao otac sa malom ćerkicom, i onda je rekla da joj se jede čajna. Svi smo znali šta je prethodno urađeno sa tim proizvodom, pa je koleginica neprimetno samo odmahnula glavom, kako bi dala do znanja da istu ne kupuje, jer je ipak dijete u pitanju. Nažalost, poslodavac je vidio šta se dešava, nakon čega joj je skinuo 20 odsto.”

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.