Požar iznad Splita ušao među kuće, turisti panično bježe, na terenu 130 vatrogasaca

Požar iznad Splita ušao među kuće, turisti panično bježe, na terenu 130 vatrogasaca

Uz lokalne snage požar gase i vatrogasci iz Zadra i Šibenika, a angažirani su i vatrogasci Ličko-senjske, Šibensko-kninske i Zadarske županije te iz Grada Zagreba, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

- Požar koji se  poslije podne širio na područje Srinjina u kasnim poslijepodnevnim satima ušao je među kuće u sjevernom dijelu Žrnovnice, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta Split.

Situacija je vrlo ozbiljna, plamen je ušao među kuće u sjevernom dijelu Žrnovnice i vatrogasci ulažu napore u obuzdavanju požara, rekli su Hini u vatrogasnom centru. Na terenu je više od 130 vatrogasaca.

Miris paljevine od tog požara osjeća se i u Splitu.

Novinari Slobodne Dalmacije na terenu su svjedočili kako sve više turista odlazi i napušta apartmane u Žrnovnici i obližnjoj Podstrani u strahu od širenja požara.

Splićani javljaju da su se ostaci požara prebacili sa krajnjeg istoka na sami zapad Splita i pepeo pada po gradu.

Vjetar na području Žrnovnice i Srinjina sve jače duva, a prizori izgledaju sve gore.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.