KRIMINAL: Službenici bjelopoljske policije Veselin Novović i Darko Šćekić štite počinioce krivičnih djela koji su oštetili budžet Crne Gore

U BJELOPOLJSKOJ POLICIJI PRIZNAJU FASLIFIKOVANU CARINSKU DOKUMENTACIJU

KRIMINAL: Službenici bjelopoljske policije Veselin Novović i Darko Šćekić štite počinioce krivičnih djela koji su oštetili budžet Crne Gore

Tokom 2023. i 2024. godine Darko Šćekić rukovodilac Područne jedinice za upravne poslove državljanstvo i strance Bijelo Polje i Veselin Novović šef Kriminalističke policije u Bijelom Polju su svojim partnerima iz auto mafije produžavali osam registracija za vozila za koja je utvrđeno i dokazano da su registrovana na falsifikovanu carinsku deklaraciju, te je na ovaj način oštećen budžet Crne Gore iz kojeg primaju platu.

Sektor kriminalističke policije je tokom postupka istrage utvrdio da je osam vozila registrovano na osnovu falsifikovanih carinskih deklaracija, te nije plaćen porez i carina za ista, ali to nije zasmetalo Novoviću i Šćekiću da narede i utiču da se ovim vozilima godinama produžava registracija u bjelopoljskoj policiji.

Radi se o vozilima marke Polo VW 2012. godište reg. oznaka BP-BR 059 vlasnik B.M., Tuareg VW 2006. godište reg. oznaka BP-BR 612 vlasnik Š.S., Peugeot 308, 2011. godište reg. oznaka BP-BR 216 vlasnik R.N., Golf VW 1,6 2012. godište reg. oznaka BP-BR-507, Audi A6 3.0 2012. godište reg. oznaka BP-BR 721 vlasnik Š.M, Audi Q7 2007. godište reg. oznaka BP-BR 659  vlasnik B.H, Volvo 2008. godište reg. oznaka BP-BR 714 vlasnik K.J. i Golf plus VW 2006. godište reg. oznaka BP-BR 762 vlasnik M.I.

Po istom sistemu na osnovu falsifikovanih carinskih deklaracija registrovano je još dvoje vozila marke Land Rover BP-BR 390 vlasnik E.H. i Opel insignia BP-BR 021 vlasnik H.D., međutim za ova dva vozila je odbijeno produženje registracija jer nijesu imali podršku Novovića i Šćekića.

6643be9b34944d7588244dd10a0a0a65a348af86ffed4b87b772a8ba1b5f2f6bpreviewOrg

Da nije ovo jedini slučaj, Šćekić kao mlađi inspektor je upravljao vozilom marke reno Pik-ap koje nije prošlo carinsku procedure i registraciju, već je na tom vozilu postavio tablice sa tuđeg vozila marke pasat plave boje izvjesnog Dj. S. iz Heceg Novog reg. oznake HN AU 353.  Pik-ap sa lažnim tablicama je svakodnevno bio parkiran pred zgradom MUP-a Bijelo Polje.

664b44467b904b7382f44ab60a0a0a65IMG3017previewOrg

Vozilo Pik-ap sa falsifikovanim tablicama ispred kuće Darka Šćekića

Ovi i na desetine drugih slučajeva sa elementima krivičnih djela i zloupotrebe službenog položaja protiv Veselina Novovića i Darka Šćekića su u fazi izviđaja kod Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Protiv Veselina Novovića su podnijete krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja i progona Crnogoraca i Bošnjaka!

Veselin Novović je poznat javnosti po tom što je  i ranije vršio krivična djela zloupotrebe službenog položaja, organizovao kriminalnu grupu službenika policije koja se otrgla kontroli,  pa su brutalno na nacionalnoj i vjerskoj osnovi ograničavali slobodu kretanja, pretresali, zlostavljali i progonili Bošnjake i Crnogorce u Bijelom Polju, a sve to bez naloga nadležnog suda, čime su počinili više teških krivičnih djela, za koja traju postupci pred nadležnim organima.

osb

Osnovna škola "Vuk Karadžić” u Bistrici

Milena Novović, supruga Veselina Novovića od kada je on na funkciji načelnika kriminalisitčke policije u Bijelom Polju vrtoglavo je napredovala od čistačice do direktorice škole!

Ime – Veselina Novovića je takođe postalo poznato po aferi falsifikovanih diploma, tačnije njegova supruga Milena Novović koja je ranije radila kao čistačica u OŠ "Vuk Karadžić" u Bistrici, kada je on došao na mjesto načelnika kriminalističke policije u Bijelom Polju odjednom je postala direktor iste škole.

Sve dovodi u sumnju na krivična djela falsifikovanje diploma, mito, korupciju, zastrašivanje i ispumpavanje novca iz državnog budžeta na razne malverzacije preko OŠ "Vuk Karadžić" Bistrica. To niko iz Bjelopoljske policije ne provjerava po službenoj dužnosti jer im je načelnik upravo Novović za čije ime se veže niz afera i zloupotreba u službi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.