Stranka evropskog progresa predstavila je plan vraćanja života u centa Podgorice.
Foto: Stranka evropskog progresa

Stranka evropskog progresa predstavila je plan vraćanja života u centa Podgorice.

Ilija Mugoša, nosilac Izborne liste "Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Markovoć“ najavio je preuređenje prostora kako bi bili omogućeni razvoj malih i srednjih preduzeća, samozapošljavanje i razvoj zanatstva.

Kandidat za odbornika, arhitekta Božidar Božović je saopštio da će Stranka evropskog progresa, kada bude u prilici, pokrenuti plan da na mjestu nekadašnjeg Beka bude u javno-privatnom partnerstvu izgrađen zanatski centar.

"Zgrada nekadašnje robne kuće sačuvaće dosadašnji vanjski oblik, ali ćemo unutra napraviti trgovinski centar sa ostalim sadržajima. Biće to "zelena“ zgrada po najvišim ekološkim standardima.

Četiri sprata obuhvatiće sadržaje za druženje najstarije populacije, igraonicu za djecu, teretanu ili drugi sadržaj sportske namjene, te objekte turističko-ugostiteljske namjene poput hotela ili restorana. Krov zgrade će biti javni park na otvorenom. Želimo da krov "Podgoričanke“ bude i park i vidikovac na naš lijepi grad. Ovakva zgrada biće novi simbol Podgorice

Ispod zgrade i trga napravićemo podzemnu garažu na tri nivoa, iznad koje će biti pješačka zona od Trga Nezavisnosti do obale Morače ćije ćemo obale uraditi u šetališta", najavio je Božović.

"Prioritet će nam biti izgradnja pješačkog koridora od Vezirovoga mosta do Sastavaka. To neće podrazumijevati samo tačkasto uređenje obala, već kako uređenje plaža, tako i uređenje samog korita, da bismo napravili jednu funkcionalnu integralnu cjelinu sa parkom i ostatkom tog dijela grada“, kazao je arhitekta Božidar Božović, kandidat za odbornika Izborne liste "Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković“.

Zaključuje da nije prirodno da se Podgorica razvija svuda osim u svom srcu.

"Taj trend ćemo zaustaviti i usmjeriti u suprotan tok. Samo ozbiljna, osmišljena i krupna investicija u javno-privatnom partnerstvu može promijeniti i oživjeti centar našeg grada", dodao je Božović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.