Simić od starta krenuo sa čudima, Melzungen novu sezonu otvorio sa četiri od četiri
Slavlje Simića i drugova nakon plasmana u Evropsku ligu, Foto: MT Melsungen/Facebook

Simić od starta krenuo sa čudima, Melzungen novu sezonu otvorio sa četiri od četiri

Prošla sezona bila je dobra, a nova je krenula perfektno - Melzungen, klub crnogorskog golmana Nebojše Simića, sa četiri pobjede iz četiri utakmice počeo je nove avanture.

Klub iz Hesena sa dva trijumfa u Bundesligi odmah se popeo na vrh na tabela, a sa dva protiv norveškog Elveruma obezbijedio je evropske bitke u EHF Evropskoj ligi.

Kao i ranijih sezona jedan od ključnih igrača bio je Simić koji je na svakom od tri prva meča imao dvocifren broj odbrana, dok ga je Roberto Garsija Parondo u posljednjem protiv Potsdama uglavnom odmarao.

Tako je golman "lavova" u prvom meču protiv Everuma pred svojim navijačima stigao do brojke od 15 odbrana, sve je nastavio na startu Bundeslige u meču sa Lemgom kada je zaustavio 10 od 19 šuteva protivnika, da bi Evropu u Melzungen doveo sa novih 12 intervencija protiv norveškog predstavnika.

Na meču sa Potsdamom šansu je dobio Adam Moravski, a naš as je stigao do dvije odbrane.

Kada je u pitanju Evropska liga, njemački klub je završio u grupi sa Portom, Valurom i Vardarom, a Simić se posebno obradovao duelu sa klubom iz Skoplja.

"Od mog Bara do Skoplja je nekoliko sati vožnji, nadam se da će moja porodica moći da dođe i da me bodri", rekao je Simić, a prenosi portal "hna.de".

Odličan prvi meč u Bundesligi imao je još jedan Crnogorac, a takođe će igrati i u Evropskoj ligi.

Miloš Vujović, lijevo krilo Crne Gore, u prvom meču najjače lige na svijetu sa osam pogodaka vodio je Gumersbah do trijumfa nad Hanoverom (32:28), dok je u dva meča sa danskim Morsom sedam puta tresao mrežu.

Crna Gora ima još jednog predstavnika u Bundesligi, ali su Stefan Čavor i Veclar do sada odigrali samo jedan meč - poraženi su od moćnog Magdeburga, a naš desni bek postigao je dva gola, prenose Vijesti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.