Recept za džumbus prženice: Ukusan i izdašan doručak spreman za 20 minuta
DŽUMBUS PRŽENICE/ - FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/ KUHINJA VALENTINA MAŠKOVIĆ

Recept za džumbus prženice: Ukusan i izdašan doručak spreman za 20 minuta

Donosimo vam najbolji recept za džumbus prženice, izdašan obrok gotov za manje od 20 minuta.

Čuvena rečenica "šta spremiti za doručak/ručak ukućanima postala je moto svake kuhinje. Donosimo ukusan recept gotov za 20 minuta.

Potrebni sastojci:

4 do 5 jaja

150 ml mlijeka

200 g sira

150 g dimljene kobasice

200 g parizera

so po potrebi

origano

1 paradajz

središnji dio hljeba

200 g sira koji se topi

3 kašike kečapa

Priprema:

Umutiti jaja, posoliti i dodati mlijeko. Izvaditi središnji dio hleba iz 9 kriiška, a 9 ostaviti normalno. Kriiške hljeba umakati u smjesu sa jajima i ređati na pleh, a onda u istu smjesu umakati šuplje kriške i ređati ih preko punih. U preostalu smjesu od jaja dodati sir, paradajz, kobasicu i izrendanu salamu pa posuti origanom i dodati središnji dio hljeba i sve lijepo sjediniti. Poređane kriiške hljeba premazati kečapom pa ih puniti filom i posuti narendanim kačkavaljem.

Peći oko 20 minuta na 200 stepeni.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.