Hrvatska: Muškarac pao sa litice na Pagu i poginuo, gorska služba spasila ženu

Hrvatska: Muškarac pao sa litice na Pagu i poginuo, gorska služba spasila ženu

Muška osoba poginula je prilikom penjanja na opasnu stijenu na Pagu, dok je jedna žena spašena u velikoj akciji hrvatske Gorske službe (HSS).

- Danas oko 13.30, HGSS je primio dojavu o teškoj nesreći na području Metajne, na ostrvu Pag. Nažalost, jedna osoba je smrtno stradala uslijed pada sa stijene, dok je druga spasena i nije povrijeđena - naveo je HGSS.

Ekipe HGSS-a iz Zadra i Gospića intervenisale su na terenu i uspješno izvukle osobu sa stijene, navodi se u objavi.

Na terenu je bio i helikopter.

- Penjački par se penjao se na stenu Stogaj, gdje je došlo do nesreće. Radi se o stranim državljanima - poručili su iz HGSS-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.