Među predatorima bivši direktori škola, nastavnici i ministri: Ovo su optuženi za bludničenje nad djecom
Alihodžić, Kasumović i Selitaj. Facebook

PEDOFILIJA

Među predatorima bivši direktori škola, nastavnici i ministri: Ovo su optuženi za bludničenje nad djecom

Dok su jedni plaćali svoje kazne, drugi su dobivali višegodišnji zatvor zbog obljube maloljetne osobe Slučaj bh. glumca Moamera Kasumovića te činjenica da je u Federaciji BiH stupio na snagu Zakon o registru pedofila podsjetili su na brojne seksualne predatore koji su procesuirani zbog obljube ili bludničenja nad djecom.

U javnosti je već otkriveno da je Moamer Kasumović osuđen na godinu zatvora zbog bludnih radnji nad maloljetnikom 2021. te da je otkupio kaznu uplativši 36.500 KM.

Novo suđenje

Među poznatijim slučajevima je i onaj iz Banje Luke. Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je osuđujuću presudu Nenadu Suziću (74), bivšem ministru prosvjete Republike Srpske i profesoru Univerziteta u Banjoj Luci, kojom je bio osuđen na devet godina zatvora zbog obljube 14- godišnjakinje. Suziću, koji je pušten na slobodu, bit će ponovo suđeno, a on je sve vrijeme negirao da je to počinio.

a8084699ac5348fe906b21ee3a102697

Suzić: Odbrana sa slobode. Facebook

Sudo Lavić, bivši direktor "Desete osnovne škole“ na Ilidži, pravosnažno je osuđen na osam godina zatvora zbog spolnog odnosa s djetetom. Lavić je dobio i 10 godina zabrane obavljanja profesionalne djelatnosti nakon izdržavanja zatvorske kazne.

f69e9aab3ff9403e8ac4176a756dbae5

Lavić (lijevo): Bivši direktor škole. Avaz

Samir Alihodžić, nastavnik tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi "Grbavica 1“ u Sarajevu, osuđen je pravosnažno za bludne radnje. 

On je jednogodišnju zatvorsku kaznu zamijenio za 36.500 KM, a imao je i jednogodišnju zabranu obavljanja djelatnosti. Nakon što se vratio na posao, roditelji su izvršili pritisak na školu, te je on dao otkaz.

e6debbdeafad43cf9b5143bed7f3cd79

Alihodžić: Bio nastavnik tjelesnog odgoja. Facebook

Međunarodna potjernica raspisana je za bokserskim trenerom Milenkom Tomićem (62), koji je pobjegao dva dana prije nego što je u Okružnom sudu u Bijeljini osuđen na 12 godina zatvora po optužbama da je obljubio 14-godišnjakinju. Riječ je o prvostepenoj presudi koja zbog bijega optuženog nije postala pravomoćna.

7065718d1c694e6bb74d19755d3e9f16

Tomić: Raspisana potjernica. Facebook

Živi u Zagrebu

Ivica Mišković iz Kaknja 2023. godine pobjegao je iz zgrade Osnovnog suda u Banjoj Luci nakon izricanja presude kojom je osuđen na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja devetogodišnje unuke. 

Bjegunac je u međuvremenu lociran u Zagrebu, ali nije uhapšen, jer ima državljanstvo Hrvatske, gdje živi kao slobodan građanin.

bd7661996b37423b8a25fc924a5cae2d

Mišković: Pobjegao iz Suda. Screenshot

Državljanin Srbije Saša Selitaj (47), poznat kao pedofil s karanfilom, obljubio je 14-godišnjakinju u BiH. 

On je priznao krivicu te je bez sudskog postupka osuđen na dvije godine zatvora.

d60ef7315c4f4248a5e67283d1b77341

Selitaj: Obljubio djevojčicu. Avaz

Nastavnik iz Ilijaša

Opštinski sud u Sarajevu izrekao je prvostepenu presudu kojom je N. B. osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine zbog krivičnog djela bludne radnje na štetu maloljetne učenice. Riječ je o nastavniku tjelesnog odgoja Osnovne škole „Stari Ilijaš“.

Pet djela obljube

Stojan K. (39) iz Bosanske Gradiške osuđen je na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora jer je više puta obljubio 14-godišnjakinju u kući, automobilu i vikendici. 

On je u banjalučkom Okružnom sudu proglašen krivim da je počinio pet krivičnih djela obljuba s djetetom mlađim od 15 godina.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.