Krapović: Neću dozvoliti povratak pogubnih praksi starog režima
Dragan Krapović

Krapović: Neću dozvoliti povratak pogubnih praksi starog režima

Neću dozvoliti povratak pogubnih praksi starog režima, poručio je ministar odbrane Dragan Krapović povodom izvještaja Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) a koji se tiče izbora kadeta za obrazovanje na vojnim akademijama u inostranstvu u periodu od 2016. do 2020. godine.

“Dužnost mi je da se obratim javnosti i još jednom istaknem da je upravo ovo bio pristup onih koji mene danas kritikuju, kao i moj način rukovođenja Ministarstvom odbrane. Upravo oni su radili na urušavanju sistema u kom su samo ”podobni” dobijali priliku da se školuju i da budu unaprijeđeni i postavljeni na dužnost isključivo na bazi odanosti partiji i njihovom ”vođi””, naveo je u reagovanju Krapović.

Na ovaj način se, prema njegovim riječima, u sistemu stvaralo nezadovoljstvo jer su najbolji, umjesto da dobiju priliku, “bili odbačeni i marginalizovani”.

“Zašto? Zarad stvaranja partijske Vojske i partijskog Ministarstva odbrane. Ovo je samo mali dio onoga što se dešavalo u sistemu odbrane prethodne ”vječite vladavine” jedne partije. Sada vidimo koje su sve zloupotrebe, koliko su ogromne i parktično zastupljene u svim segmentima rada MO i VCG. Nasuprot tome, odgovorno tvrdim da danas radimo isključivo po Ustavu i zakonima Crne Gore. Politička pripadnost ili bilo koje drugo lično svojstvo i preferencija ne znače ništa kada je u pitanju karijerni napredak, školovanje ili odlazak u misiju”, naveo je Krapović.

Danas, mišljenja je ministar, idu najbolji a ne podobni, i na to je, kaže, izuzetno ponosan.

“Nastavićemo da gradimo sistem koji pripada isključivo Crnoj Gori i njenim građanima, sistem lišen političkog i izbornog pristupa i prizme. Sistem u kom će znanje, želja i volja, kao i sposobnost i hrabrost biti jedini kriterijumi za napredovanje u službi. U navedeno su se već uvjerili zaposleni u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore. Budite sigurni da se od toga neće odstupiti ni milimetar, već će beskompromisno i odlučno taj posao biti doveden do kraja na zadovoljstvo svih časnih pripadnika sistema i građana Crne Gore”, dodao je Krapović.

Zato, kako konstatuje, još jednom poziva današnje donosioce odluka da ne blokiraju neophodne reforme u Vojsci Crne Gore.

“Jer na taj način daju vjetar u leđa pogubnim pojavama koje su uspostavljene za vrijeme bivšeg režima, kao i pojedincima koji su taj sraman pristup afirmisali i sprovodili u djelo! Ako neko od današnjih donosilaca odluka, bilo ko, pa i predsjednik države, misli da ćemo dozvoliti povratak na staro, povratak ovim pogubnim praksama, poručujem im da se grdno varaju. Jer kao što rekoh – odlučno i beskompromisno ćemo sve neophodne reforme sprovesti do kraja, na ovaj ili onaj način, a sve u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore i interesom naših građana”, poručio je Krapović u reagovanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.