Frenkie udružio snage sa splitskim reperom za podršku Palestini:

NAKON BOSNE REKLI SMO...

Frenkie udružio snage sa splitskim reperom za podršku Palestini: "Hoću mir za Gazu, a ne djecu u strahu i jednog dana Netanjahua u Hagu"

Protiv aparthejda dižem ruku i glas, pao je zid u Berlinu, past će i taj vaš, još je jedan dio Frenkijevog teksta

Reper Adnan Hamidović Frenkie objavio je danas pjesmu "Viva La Palestina", koja je odmah naišla na pozitivne reakcije. 

Frenkie je udružio snage sa reperom iz Splita Krešom Kulašinom, umjetničkog imena Krešo Bengalka.

- Nakon holokausta smo rekli nikad više, a onda Vukovar i od granata kiše. Nakon Bosne smo rekli nikad više, a onda opet obećanje zaboraviše - prvi je dio Frenkijevog teksta.

 

Numera je posvećena palestinskom narodu i podršci za njih dok svakodnevno ginu zbog napadima Izraela.

- Hoću mir za Gazu, a ne djecu u strahu i jednog dana Netanjahua u Hagu, protiv aparthejda dižem ruku i glas, pao je zid u Berlinu, past će i taj vaš - još je jedan dio Frenkijevog teksta.

Nekoliko sati od objave, Frenkie i Krešo Bengalka dobili brojne pohvale, dok numera na YouTubeu broji nekoliko hiljada pregleda.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.