Prijava protiv Vlada Georgijeva
Vlado Georgijev

Zbog razbojništva

Prijava protiv Vlada Georgijeva

Vlado Georgiev je u utorak uveče snimatelju emisije “Paparaco lov” oteo kameru. Televizijska ekipa je pratila pjevača kolima, a pošto je primijetio da ga snimaju, zaustavio je svoj audi, izašao iz njega, uzeo im kameru i produžio svojim putem. Ovo nije prvi put da Georgiev napravi incident.

Slučaj je prijavljen policiji Savski vijenac gdje je podnijeta krivična prijava protiv pjevača za djelo razbojništva. 

- Ukradena kamera emisije “Paparaco lova” nije bila moja lična kamera. Osim što je jako skupa i sredstvo je za rad, to je krađa i kao takvo krivično djelo, morali smo da prijavimo. Šta će se dalje dešavati, ne znam - istakao je snimatelj.

Za to vrijeme pjevač je sa svojim prijateljima i fanovima na društvenoj mreži Tviter podijelio sreću zbog svoje nove igračke. 

- Jaoo, što imam super kamericu za ljetovanje. Hvala, niste trebali - napisao je Georgiev u toku jučerašnjeg dana. 

Incidenti

Sukob sa Dragićem

Vlado Georgiev je 2005. godine učestvovao u tuči s estradnim menadžerom Sašom Dragićem. Oni su se sukobili u hotelu "Interkontinental", a u obračunu su učestvovali i Dragićevi naoružani prijatelji, pa je Georgiev završio u Urgentnom centru sa 16 kopči na glavi. Cio sukob je izbio oko autorskih prava. Saša Dragić je poslije toga 48 sati proveo u pritvoru. 

Svađe

Prije izvesnog vremena se na Tviteru posvađao sa svojim dobrim prijateljem Markom Konom. Kon je sinhronizovao jednu emisiju u kojoj je snimljen Georgiev kako kupuje pivo, što se pjevaču nije dopalo, iako Kon nije autor teksta. 

Brza vožnja

Georgiev je poznat po tome da voli dobru kapljicu. Navodno je šest puta hvatan za volanom u alkoholisanom stanju. S obzirom na to da je vrlo aktivan na Tviteru, on je na ovoj društvenoj mreži jednom prilikom podijelio susret sa saobraćajnom policijom. "Postoje ti školovani saobraćajci koji pišu zapisnik 23 minuta. Zube i 'calf face' ne bih komentarisao. Krapinski čovjek u uniformi saobraćajca nije uspio da mi pokvari veče”, napisao je.

(24sata.rs.)