Ezel u novoj ulozi
Kenan Imirzalioglu

Glumi u novoj seriji "Karadaji"

Ezel u novoj ulozi

Poznati turski glumac Kenan Imirzalioglu, koga smo dugo pamtili po ulozi pravdoljubivog Ezela, vratio se na male ekrane u još upečatljivojoj roli.

Naime, turski zavodnik igra u seriji “Karadaji” koja je počela da se prikazuje na TV Prva. 

Imirzalioglu tumači glavnu ulogu-velikog, neustrašivog i zgodnog Mahira. Ovo je Kenanova najuspješnija uloga do sada, ne samo po nagradama koje je dobio za nju, nego se i plasirao među najplaćenije turske glumce, rame uz rame sa Halitom Ergenčom i Kivančem Tatlitugom.

Kenan je rođen kao najmlađe od troje djece u mjestu blizu Ankare. U Ankaru se preselio sa 12 godina, završio osnovnu, srednju školu i matematičke studije. Počeo je da se bavi manekenstvom nakon završetka studija i osvojio nagradu za najboljeg modela Turske 1997. godine a već 2001. i nagradu "Najbolji muški model svijeta". 

U to vrijeme počeo je i da se bavi glumom i prva serija koju je snimio bila je “Ludo srce”. Glumio je u više filmova i serija od kojih je "Ezel" najpoznatija. Ovog šarmantnog i privlačnog muškarca povezivali su sa mnogim ženama, manekenkama, glumicama, pjevačicama, nosio je etiketu velikog ljubavnika, da bi se, nakon što je raskinuo dugogodišnju vezu sa Zejnep Bešerler, pričalo da je ovaj poželjni glumac zapravo homoseksualac prenosi Prva.rs.

Međutim, prije nekoliko dana viđen je u jednom tržnom centru u društvu koleginice Džansu Dere. Na pitanja novinara da li postoji nešto među njima, Kenan je odgovorio da su njih dvoje samo dobri prijatelji. 

Zanimljivo je još i da se iza ove snažne i muževne spoljašnjosti krije umjetnička duša, koju često možete vidjeti na izložbama slika i umjetničkim debatama, jer je Imirzalioglu kolekcionar i poznavalac umjetničkih djela i ljubitelj savremene umjetnosti. 

Da popularnost ima i svoju tamnu stranu, svjedoči i to da je glumac skoro uhapšen u okviru operacije suzbijanja narkotika. 

Diler droge, koga policija prati neko vrijeme, među desetinom imena koje je otkrio kao imena svojih klijenata pomenuo je i ime Imirzalioglua. Glumac je pušten na slobodu i kaže da se radi o grešci. 

Šta je istina a šta ne, pokazaće istraga.