Probajte Bali-begove ćufte! (VIDEO)
Otvaranje restorana

Restoran posvetio svom djedi i pradjedi

Probajte Bali-begove ćufte! (VIDEO)

Turski zavodnik Burak Ozičivit nedavno je otvorio je restoran pod nazivom “Bali-beg” u luksuznom trgovačkom centru u Istanbulu. Zvijezda serije “Sulejman Veličanstveni“ priredila je gala-veče za svoje goste, a na ovom događaju pojavilo se stotine fanova s kojim se fotografisao djelivši im i autograme, prenosi 24sata.hr.

- Ovo je tek početak moje ugostiteljske karijere. Uskoro ćemo imati lanac restorana u svim većim gradovima Turske – rekao je Ozčivit koji je svoj restoran posvetio svom dedi i pradjedi. 

- Žao mi je što moj djeda i pradjeda nisu ovdje. Ljubav prema kuhanju prenijeli su na oca, a on na mene. Restoran sam posvetio njima – istakao je popularni Bali-beg, koji je priredio zakusku za svoje prijatelje i kolege, kao i za svoju porodicu. 

Na samom ulasku u restoran nalaze crveni neonski brkovi, koji su fanovi, posebno žene uzimali kao suvenire. Burak je istakao da nema namjeru da ima visoke cijene, jer mu, kako kaže, nije cilj da privuče samo privilegirane goste dubokog džepa. 

- Crveni neonski brkovi dočekaće vas na ulazu u restoran, a stavili

smo ih i na cjenovnike, jelovnike, salvete, kao i podmetače – rekao je Burak. 

- Bali-beg Malkočoglu bio je skroman muškarac, čovjek iz naroda, pa ćemo poslovati u skladu s tim. Srećan sam što nam zbog serije dolaze turisti iz cijelog svijeta. Razmišljao sam da u lokalu postavim veliki pano na koji ćemo stavljati poruke i fotografije gostiju – rekao je turski glumac i dodao da bi u svom prvom restoranu htio da organiziju tematske, kao i rođendanske zabave, međutim, sa tom idejom će morati da sačeka dok se posao ne razvije prenosi Telegraf.rs.

Slavlje je trajalo do jutra, a Burak je morao da tokom večeri angažuje dodatno obezbjeđenje jer su obožavatelji uznemiravali goste, među kojima je bilo puno turskih zvijezda. Inače, kuvari su Ozčivita iznenadili tortom na kojoj su jestivim bojama nacrtali Bali-begov lik. Voćno-čokoladni desert oduševio je glumčevog oca. 

- Osjećam se kao mladoženja na vjenčanju – našalio se Burak Ozičivit dok je pred fotografima sekao tortu. Nakon što je počastio prijatelje, desertom je ponudio i obožavatelje koji su strpljivo čekali pred vratima. 

Pogledajte video sa otvaranja restorana “Bali-beg”