Top 5 najskupljih vjenčanja u posljednih 10 godina! (FOTO)
Princ Vilijam i Kejt Midlton

Glamurozno

Top 5 najskupljih vjenčanja u posljednih 10 godina! (FOTO)

Vjenčanja u svijetu poznatih uglavnom su postala dokaz prestiža i moći u društvu, pa cifre utrošene na "vjenčanje iz snova" nekada iznose i do 60 miliona dolara, piše Stil.

1. Kejt Midlton i princ Vilijam

Britansko kraljevsko vjenčanje princa Vilijama i Kejt Midlton potrošeno je 34 miliona dolara. Na svečanoj ceremoniji vjenčanja u Vestministerskoj opatiji održanoj 29. aprila 2011. godine prisustvovalo je čak 1.900 zvanica. Pripreme i samo vjenčanje privukli su veliku medijsku pažnju, a ceremoniju vjenčanja uživo su prenosile televizije širom svijeta.

2. Čelzi Klinton i Mark Mezvinski


Vjenčanje ćerke bivšeg predsjednika SAD, Čelzi Klinton, i njenog prijatelja iz djetinjstva Marka Mezvinskija koštalo je 5 miliona dolara. Vjenčali su se 31. jula 2010. godine. Šatori sa klimom koštali su 600.000 dolara, a torta oko 11.000 dolara.

3. Elizabet Harli i Arun Najar


Britanska glumica i indijski biznismen su 3. marta 2007. godine na svoje vjenčanje potrošili dva i po miliona dolara. Održane su dvije ceremonije, pa se od 300 svatova u roku od nedjelju dana preselilo iz zamka u Velikoj Britaniji u palatu u Indiji, u čijem apartmanu noćenje košta deset hiljada dolara. Tamo je proslava njihovog stupanja u brak trajala šest dana uz tradicionalne indijske svečanosti.

4. Amit Batija i Vanša Mital


Ćerka indijskog biznismena i četvrtog najbogatijeg čovjeka na svijetu 2006. godine na svoje vjenčanje potrošili su nevjerovatnih 65 miliona dolara. Hiljadu gostiju koji su dobili pozivnice na 20 stranica, u srebrnim koricama, veselili su se šest dana u francuskom dvorcu Vaux le Vicomte. Vjenčanje je trajalo skoro nedjelju dana, a održavalo se na različitim mjestima, između ostalih i u Versaju, na Ajfelovoj kuli odakle su puštali vatromet i na koncertu Kajli Minog održanog posebno za njihovo vjenčanje.

5. Andrej Meljničenko i Aleksandra Nikolić


Ruski multimilioner i srpska manekenka su 2005. godine na svoje vjenčanje potrošili 30 miliona dolara. Na svadbi na Azurnoj obali pjevale su Kristina Agilera i Vitni Hjuston, svaka za 3,6 miliona dolara, a nastupili su i Hulio i Enrike Iglesijas.