Ovako je izgledao privatni život Majkla Džeksona!
Majkl Džekson

Tjelohranitelji otkrili

Ovako je izgledao privatni život Majkla Džeksona!

Profesionalni tjelohranitelji Dževon Bird i Bil Vitfild, koji su dvije i po godine, do njegove smrti 2009, čuvali Majkla Džeksona, kažu da je on bio ekscentričan čovjek, koji je imao čudne navike i koji je znao da, bukvalno, kupi cijelu prodavnicu. Takođe, oni navode da je bio i sjajan otac koji je bio maksimalno posvećen svojoj djeci.

- Mi smo radili za Džeksona, a ne za kralja popa. Imali smo prilike da ga upoznamo kao oca. Bio je to veoma lijep prizor, kada bi im pomagao oko domaćih zadataka i dok se brinuo za njihovu prehranu i stavljao ih na spavanje. Međutim, njihovo djetinjstvo je bilo tužno, Majkl im je priređivao raskošne rođendanske žurke, ali njima su prisustvovali samo tjelohranitelji i dadilje. Oni nisu imali drugove jer su se školovali kod kuće – rekao je Vitfild koji je dodao da je legendarni pjevač imao svoje “bubice”.

- Bio je veoma ekscentričan. Znao je da ode u prodavnicu i kupi sve. Kada bi odsjedali u hotelu, znao je da kupi stotine knjiga. U jednom trenutku je kupio i cijelu knjižaru – objašnjava Bil Vitfild, a njegov kolega dodaje da se Džekson maksimalno trudio da svoju djecu zaštiti od slike koju su mediji napravili o njemu.

- U njegovoj kući nije bilo interneta, a djeca nisu smjela da gledaju uobičajeni televizijski program, i nikada nisu ni vidjeli kako je Majkl predstavljan u javnosti – zaključio je Dževon Bird.

(Telegraf.rs/Mirror.co.uk)