Đokoviće u crkvi vjenčavaju paroh Siniša Smiljanić i jeromonah Kliment
Crkva svetog Arhiđakona Stefana na Praskvici

Crkva svetog Arhiđakona Stefana na Praskvici

Đokoviće u crkvi vjenčavaju paroh Siniša Smiljanić i jeromonah Kliment

Novopečeni mladenci, Novak i Jelena Đoković danas će obaviti i crkveno vjenčanje u crkvi svetog Arhiđakona Stefana na Praskvici.

Kako javljaju reporter Blica, u crkvu su već stigli dva sveštena lica, jeromonahKliment i paroh Siniša Smiljanić koji će ih i vjenčati. Nakon toga, stigli su Novakovi otac i majka, Srđan i Dijana Đoković a sada su tu i mladenci.

Inače, sveštenik Siniša Smiljić, državljanin BiH rođen u Doboju, bio je deportovan iz Crne Gore, u junu 2011. nakon što mu je uručen pasoš sa zabranom ulaska u Crnu Goru na godinu 

Smiljanić je jedan od mnogih sveštenika Srpske pravoslavne crkve koji nemaju crnogorsko državljanstvo, a istekla mu je bila i privremena dozvola za boravak u Crnoj Gori.

Paroh paštrovski uhapšen kada je predvodio grupu koja je, ignorišući obezbjeđenje Adriatik propretisa, zakupca Svetog Stefana, ušla na ostrvo da bi grupi ruskih novinara pokazala dokle su stigli radovi na obnovi crkve Aleksandra Nevskog. Time je Smiljanić prekršio dva crnogorska zakona, o javnom redu i miru i zakon o strancima.

Smiljanić je dugo boravio u Crnoj Gori na osnovu turističke prijave, pritom ne koristeći svoj boravak u svrhu za koju je prijavljen, već je obavljao vjersku službu u objektima Mitropolije crnogorsko primorske na području Opštine Budva.

Inače, srpski i crnogorski mediji nagovještavali su mogućnost da će crkveno vjenčanje tenisera i njegove izabranice obaviti mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović. Iz Mitropolije je, međutim, saopšteno:

“Mitropolit Amfilohije, kao i svake godine, kao i svi njegovi prethodnici vekovima, za Petrovdan, 12. jula, koji se spominje u medijskim spekulacijama, služiće liturgiju u cetinjskom manastiru, kad je najveći praznik na Cetinju”, piše u saopštenju Mitropolije. (Portal Analitika)