Fotografije nagih zvijezda osvanule na internetu
Ilustracija

Hakerska posla

Fotografije nagih zvijezda osvanule na internetu

Na svjetskoj mreži procurele su fotografije nagih zvijezda šou biznisa, za koje neki tvrde da su lažne, dok su neki potvrdili njihovu autentičnost. Tvrdi se da su hakeri ukrali fotografije sa iCloud-a

Fotografije nage američke glumice Dženifer Lorens kao i nekoliko drugih poznatih imena šoubiznisa procurelo je na internetu.

I dok pojedine zvijezde tvrde da su fotografije, po svemu sudeći hakovane, lažne, druge su potvrdile njihovu autentičnost.

Na golišavim slikama pored Lorens su još neka popularna imena poput Rijane, Kejt Apton, Selene Gomez i Kim Kardašijan.

Lorensin predstavnik za štampu je izjavio da će njegov tim podnijeti tužbu, ističući da je riječ o "flagrantnom narušavanju privatnosti".

"Vlasti su obaveštene i preduzeće sve neophodne radnje protiv svakog ko je postavio ukradene fotografije Dženifer Lorens", dodao je on za sajlt TMZ.

Oglasila se i sama glumica koja je putem tvitera ironično poručila: "onima koji gledaju u fotografije koje sam snimila prije nekoliko godina sa svojim mužem u privatnosti svog doma, nadam se da ste zadovoljni sobom".

"Znajući da su te fotografije davno izbrisane, mogu samo da zamislim koliki je napor bio potreban da se ovo uradi", navela je mlada glumica, dodajući da saosjeća sa ostalim žrtvama.

Na listi obnaženih internet ljepotica našle su se i Avril Lavinj, Kara Delavinj, Dženi Mekarti, Kejli Kuoko, Hilari Daf, Amber Herd, Hajden Panetjer i Kejt Bosvort.

Kako prenosi BBC, još uvijek se čeka na komentar kompanije Epl na tvrdnje da je osoba koja je ukrala fotografije došla do njih hakovanjem iCloud-a, njenog servisa za sigurnosno skladištenje i sinkronizaciju podataka.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.