Prodata haljina u kojoj je princeza Dajana igrala s Travoltom
Ilustracija

Nova vlasnica princezine haljine

Prodata haljina u kojoj je princeza Dajana igrala s Travoltom

Haljina u kojoj je princeza Dajana osvojila Ameriku – i Džona Travoltu, prodata je za 240 hiljada funti. Haljinu je kupio jedan gospodin svojoj supruzi da je iznenadi, a kako su mediji prenijeli ona je veoma srećna žena.

Već ovog jutra tamno teget, plišana haljina princeze Dajane dobiće novu vlasnicu, koja ju je dobila kao poklon iznenađenje od svog supruga. On je platio 240 hiljada funti ovu kreaciju Viktora Edelštajna. Haljina smaknutih ramena bila je jedna od deset toaleta koje su juče na aukciji prodate za ukupno 900 hiljada funti.

Prisutni na aukciji koji su željeli da postanu vlasnici "djelića istorije" došli su sa svih strana, iz Azije, Amerike, Evrope i Australije.

Dajana je nosila teget plišanu haljinu na zvaničnoj večeri u Bijeloj kući 1985. godine gdje je odigrala čuveni ples s Džonom Travoltom.

Aukcionar Keri Tejlor je rekao: "Haljinu je kupio britanski džentlmen koji nikada ranije nije kupio haljinu, ali je ovu želio da kupi kao poklon kako bi iznenadio i obradovao svoju suprugu. Pozvao je tačno pred samu aukciju i kada sam mu rekal da je uspio, bio je oduševljen".

"Njegova žena je voljela princezu Dajanu i zato se veoma obradovala kada je saznala za poklon koji su proslavili uz šampanjac".

Još dvije haljine kupili su predstavnici palate Kensington, gdje su već izložene neke od Dajaninih haljina.

Inače, haljine je lično Dajana prodala samo mjesec dana prije svoje smrti u avgustu 1997. godine. Princ Vilijam joj je savjetovao da ih proda kako bi skupili novac za dobrotvorne svrhe.

Američka biznismenka Morin Ročer Dunkel je kupil aovih deset haljina kao investiciju. Nakon Diuanine smrti, izložila ih je kako bi sakupila novac za dobrotvorne svrhe, ali ih je prodala kada se suočila s finansijskim problemima.

Anonimni kupac je organizovao aukciju i sve ih prodao za ukupno 900 hiljada funti.

(B92)