Berane: Uskoro počinje probni rad sistema za prečišćavanje otpadnih voda
Foto: Uprava javnih radova

Berane: Uskoro počinje probni rad sistema za prečišćavanje otpadnih voda

Visoka predstavnica Evropske komisije, programski menadžer IPA fondova prekogranične saradnje u okviru Generalnog direktorata za regionalnu i urbanu politiki pri EK, Magali Lenoel, zajedno sa predstavnicima Uprave javnih radova, posjetila je juče i danas lokacije na kojima se realizuje projekat “Unapređenje sistema vodosnabdijevanja, izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda” u Beranama.

Ukupna vrijednost ovog projekata iznosi 12 miliona eura, od čega se 85 odsto finansira iz IPA fondova Evropske unije.

Berane3

Prvog dana radne posjete, Lenoel je obišla hlornu stanicu u Dapsićima, pumpno postrojenje Centar i rezervoar za vodu Jasikovac, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Predstavnici Uprave javnih radova su je tom prilikom informisali o trenutnom statusu segmenta projekta koji se odnosi na poboljšanje sistema vodosnabdijevanja, a za narednu sedmicu planiran je tehnički pregled hlorne stanice u Dapsićima.

"Takođe, privodi se kraju izgradnja nove kanalizacione mreže. Preostalo je polaganje još oko 300 metara cijevi, nakon čega će uslijediti asfaltiranje saobraćajnica duž kojih je postavljena nova kanalizaciona infrastruktura.

U završnoj fazi su i radovi na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, kao tehnički najzahtjevnijem dijelu projekta. U toku su asfaltiranje prilaznih saobraćajnica i tehnološke pripreme za puštanje u probni rad, koje je planirano polovinom aprila, a trajaće šest mjeseci", navodi se u saopštenju.

Berane5

Posjeti su prisustvovali i predstavnica Evropske delegacije u Crnoj Gori, Adriana Micu, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Revizorskog tijela Crne Gore, Opštine Berane, izvođača radova i nadzora i beranskog JP Vodovod i kanalizacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.