Pečeni zebra kolač
Ilustracija

Pečeni zebra kolač

Ukusna domaća poslastica zanimljivog izgleda.

Sastojci:  

4 jaja

200 gr šećera

200 gr putera

240 ml mlijeka

1 kašičica vanile

375 gr brašna

10 gr praška za pecivo  

Čokoladno tijesto:   

3 kašike kakao praha

50 ml mlijeka

15 gr šećera

Priprema:

Spremite okrugli pleh sa pek papirom, podmažite i poprašite brašnom. Izmješajte suve sastojke, a one za čokoladno tijesto izmutite u posebnoj posudi.

Mikserom umutite puter i jaja. Dodajte šećer, kašiku po kašiku, a na kraju i vanilu. Smanjite brzinu miksera po polako dodajte,naizmjenično, mješavinu od brašna i mlijeko.

Kad tijesto bude spremno, odvojite dio (oko dve šolje) i pomiješajte sa čokoladnom mješavinom. Tijesto sipajte u pripremljeni pleh i to na sledeći način.

Za svako tijesto uzmite posebnu kašiku. Počnite od sredine pleha. Stavite u centar kašiku bijelog tijesta, sačekajte malo da se ono samo rasporedi, pa preko toga sipajte kašiku čokoladnog tijesta.

Nastavite tako do kraja, dobićete tanke slojeve tijesta. Kad kolač bude pečen, dobićete zebrasti presjek.

Ugrijte rernu na oko 180 stepeni i pecite kolač između 45 i 60 minuta.  

Prijatno!

 

Izvor: Lepa i Srećna

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.