Nove mjere u VB: Zabranjeni intimni odnosi dvije osobe koje ne žive u istoj kući
London, ilustracija

Nove mjere u VB: Zabranjeni intimni odnosi dvije osobe koje ne žive u istoj kući

Prema najnovijem pravilniku za koronavirus u Velikoj Britaniji, intimni odnosi dvije osobe koje ne žive u istoj kući smatraju se nezakonitim.

Prema najnovijim propisima vlade, zabranjeno je druženje u zatvorenom prostoru s osobama koje nisu iz iste kuće, prenosi britanski portal Metro.

Do juče je važilo pravilo da osoba koja uđe u kuću druge krši mjeru karantina, međutim od juče obje osobe će da budu procesuirane prema novom amandmanu na Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti, a od tog pravila su izuzete samo osobe u posebnim situacijama, poput sastanka razvedenih roditelja, sahrana, kućne njege ili ako se bave sportom.

Na početku epidemije krajem marta, vlada je pozvala parove da žive zajedno ili da budu razdvojeni dok se situacija ne popravi, a na osnovu nedavno obavljenog istraživanja utvrđeno je da šest od 10 Britanaca nije imalo intimne odnose sa partnerom tokom epidemije.

Od juče su neke mjere ublažene u Velikoj Britaniji: 

Otvoreni su niži razredi osnovnih škola, prodavnice i prodavnice škola, ali su neke mjere poput socijalnog distanciranja ostale na snazi, prenosi Tanjug.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.