Rukometaši Švedske prvaci Evrope
Foto: Guliver

Rukometaši Švedske prvaci Evrope

Rukometaši Švedske osvojili su večeras u Budimpešti titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu pobijedili Španiju sa 27:26 (12:13).

Odlučujući gol za pobjedu Švedske postigao je u poslednjim trenucima Niklas Ekberg sa sedmerca.

Najefikasniji u selekciji Švedske bili su Ekberg i Oskar Bergendal sa po pet golova, dok je Hampus Vane postigao gol manje.

Adrijan Figeras je za reprezentaciju Španije postigao šest golova, koliko je upisao i Aleks Gomes, a Ian Tarafeta je dodao pet pogodaka.

Ranije danas u borbi za bronzu Danska je pobijedila Francusku posle produžetka sa 35:32.

Švedskoj je ovo rekordno peto zlato na Evropskim prvenstvima, prvo posle 2002. godine, dok je Španiji ovo bilo četvrto vezano finale, a prethodna dva puta su bili prvaci Evrope.

BETA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.