Ne(zgodna) predsjednikova slika
Sporna Olandova fotografija

"Seoski idiot"

Ne(zgodna) predsjednikova slika

Francuska novinska agencija AFP priznala je da je povlačenje ni malo laskave fotografije predsjednika Fransoa Olanda, koja se brzo počela da cirkuliše na Internetu, "greška".

AFP je fotografiju Olanda, gdje francuski predsjednik, prema brojnim medijima, izgleda kao "seoski idiot" ili "klovn", objavio na svojoj internet stranici i dao je na upotrebu medijima, ali je kasnije povukao, uz objašnjenje: "Molimo, uništite fotografije iz svojih sistema. Izvinjavamo se zbog neugodnosti i zahvaljujemo na saradnji", prenosi RTCG.

Kako prenosi AFP, kontroverzna fotografija snimljena tokom Olandove posjete jednoj osnovnoj školi, povučena je iz uređivačkih razloga, a ne zbog bilo kakvog pritiska od strane kancelarije francuskog predsjednika. Fotografiju je povukla i agencija Rojters, šaljući sličnu poruku svojim klijentima, kao što je učinio AFP.

Urednik AFP-a Filip Masone je na svom blogu danas napisao da nisu tačne optužbe da je fotografija odstranjena zbog zahtjeva iz Olandovog kabineta, ali da se, posmatrano sa distance, može reći da je odluka o povlačenju fotografije očita greška".