Zemljotres pogodio Albaniju i Hrvatsku
Ilustracija

Zemljotres pogodio Albaniju i Hrvatsku

Zemljotres jačine 3,7 stepeni po Rihteru registrovan je rano jutros Albaniji, a mogao se osjetiti i na krajnjem jugu Crne Gore. Hrvatski mediji prenose da je u 10:04 Zagreb pogodio zemljotres, magnitude 2,9 prema Rihteru.

Potres u Albaniji je registrovan u 5.08 časova, sa epicentrom 23 kilometra severoistočno od Tirane, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Žarište zemljotresa locirano je na dubini od osam kilometara.

U saopštenju se navodi da zemljotres nije mogao da izazove materijalnu štetu u epicentralnom području.

Epicentar 10 kilometara od Zagreba

Epicentar zemljotresa u Hrvatskoj je bio 10 kilometara od centra Zagreba, tačnije kod Markovog polja.

#Earthquake (#potres) possibly felt 16 min 38 sec ago in #Croatia. Felt it? Tell us via:
https://t.co/LBaVNedgF9
https://t.co/AXvOM7I4Th
https://t.co/wPtMW5ND1t
 Automatic crowdsourced detection, not seismically verified yet. More info soon! pic.twitter.com/DXSSj6HfM3

— EMSC (@LastQuake) January 14, 2023

Dogodio se na pet kilometara dubine, pa su mnogi građani naveli da su ga poprilično osjetili iako ga je Seizmološka služba kvalifkovala kao slab, prenosi Index.hr.

Riječ je o području na kojem se događa oko 80 odsto zagrebačkih potresa. To je područje na kojem se dogodio i “glavni“ zagrebački zemljotres prije nepune tri godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.