U Ohridu sastanak Vučića i Kurtija
Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti

U Ohridu sastanak Vučića i Kurtija

Zajednički sastanak na kojem učestvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Kosova Aljbin Kurti i zvaničnici Evropske unije (EU) počeo je u Ohridu, a na dnevnom redu su razgovori o primjeni predloga EU za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti sastali su se, odvojeno, sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a nešto prije 15.30 počeo je trilateralni sastanak.

Vučić i Kurti usmeno su se saglasili sa tim sporazumom na prethodnom sastanku, 27. februara u Briselu, ali je, prema riječima šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja, ostalo da se dogovore o mapi puta za njegovu primjenu.

Vučić se prvo sastao sa premijerom Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim. Makedonski premijer razgovarao je i sa Aljbinom Kurtijem, kao i sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom i specijalnim predstavikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Izvještaj o današnjim pregovorima Vučića i Kurtija trebalo bi da bude razmatran na zasijedanju Evropskog savjeta 23. i 24. marta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.