Nevakcinisani strani državljani će moći da uđu u SAD?
Ilustracija

Nevakcinisani strani državljani će moći da uđu u SAD?

Senat Sjedinjenih Američkih Država usvojio je zakon koji bi okončao nacionalnu kovid-19 vanrednu situaciju koju je 2020. proglasio Donald Tramp.

Zajednička rezolucija sada ide na sto predsjednika Džoa Bajdena.

Zvaničnik Bijele kuće izjavio je za CNN da dok se predsjednik "snažno protivi" ovom zakonu, administracija će “ublažiti” vanredne mjere do 11. maja.

Bijela kuća je u januaru saopštila da se Bajden “snažno protivi" rezoluciji koja bi okončala kovid-19 vanrednu situaciju, ali nije zaprijetila vetom.

Ukidanje ovih mjera značilo bi da i građani koji nisu državljani SAD-a mogu putovati u ovu zemlju bez potvrde o vakcinaciji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.