Dječak u SAD preminuo nakon TikTok izazova
Ilustracija

Dječak u SAD preminuo nakon TikTok izazova

Tinejdžer iz Ohaja, SAD, tragično je preminuo nakon predoziranja ljekovima za alergije bez recepta dok je pokušavao da izazove TikTok. Njujork post piše da je 13-godišnji Džejkob Stivens učestvovao u izazovu Benadril, u kojem učesnici uzimaju 12 do 14 antihistaminika, šest puta veću od preporučene doze, da izazovu halucinacije.

Džejkobov otac, Džastin, rekao je da je njegov sin bio kod kuće sa prijateljima prošlog vikenda kada se predozirao. Na snimku koji su snimili njegovi prijatelji vidi se kako uzima tablete, nakon čega su mu se tijelo počeli grčiti. Džejkob je potom prebačen u bolnicu i stavljen na respirator. Uprkos svim naporima ljekara, dječak je preminuo šest dana kasnije.

“Rekli su da mogu da ga drže na respiratoru, da može da leži, ali nikada ne bi otvorio oči, nikada ne bi udahnuo, osmjehnuo se, hodao ili pričao“, rekao je shrvani otac, a citira Njujork post. Džejkobova porodica apeluje na roditelje da paze šta njihova djeca rade na društvenim mrežama i ne koriste ih bez nadzora.

"Pazite šta rade na svom mobilnom. Razgovarajte sa njima o situaciji. Želim da svi znaju za mog sina", naglasio je otac, koji takođe traži od zakonodavaca da stave starosnu granicu za ljekove bez recepta kao što je Benadril.

Nažalost, Džejkob nije prva žrtva Benadril izazova. U avgustu 2020. 15-godišnja djevojčica se predozirala lijekom za alergije i umrla. Nakon niza smrtnih slučajeva, proizvođač lijeka Johnson & Johnson upozorio je da je Benadril TikTok izuzetno zabrinjavajući, opasan i da ga treba odmah zaustaviti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.