Mijač: Ne blatite klub kojim treba da rukovodite

Mijač: Ne blatite klub kojim treba da rukovodite

Predsjednik fudbalskog kluba Budućnost Veselin Mijač u saopštenju za javnost potvrdio je da se povlači iz kluba.

Mijač je na mjesto predsjednika Budućnosti došao u septembru 2019. godine.

Mijačevo saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Kao što je poznato, nakon dugog razmišljanja kompanija „Savana commercial retail“ je otkazala ugovor o sponzorstvu između FK "Budućnost" Podgorica i Glavnog grada, ali ću kao predsjednik rukovoditi klubom u naredna četiri mjeseca.

Iza svih nas je još jedna šampionska godina, uostalom svaka od kada sam preuzeo Budućnost je bila prožeta trofejima i na novoj tituli čestitam sportskom direktoru, stručnom štabu i svim zaposlenima u klubu, čiji je doprinos nemjerljiv".

Budućnost je prije tri dana osvojila 6. titulu u istoriji kluba, a treću sa Mijače na čelu.

"Četvorogodišnji mandat koji je iza mene smatram izuzetno uspješnim, ponosan sam na sve urađeno, a naročito na činjenicu što smo klubu vratili šampionski gen i što je postao i opstao najtrofejniji klub u Crnoj Gori sa 10 trofeja.

Ne želim da pričam šta se sve dešavalo u prošlosti, ali fakat je da je Budućnost za 13 godina prije mene osvojila pet trofeja, a za četiri godine sa mnom na čelu i u sistemu koji sam postavio sa zaposlenima – takođe pet.

Tri titule i dva Kupa, uz istorijsku duplu krunu".

Mijač navodi da je Budućnost rezultatima prethodnih godina doprinijela i razvoju crnogorskog fudbala.

"Međutim, nisu samo titule reprezent jednog kluba, a Budućnost kao najveći crnogorski klub mora da bude lokomotiva razvoja crnogorskog fudbala. I u posljednje četiri godine je to postala. Od prvog tima, preko kompletnog Kampa koji je prilagođen evropskim uslovima, do Omladinske škole.

Zato sam koliko na titule, možda još više ponosan na oporavljenu Omladinsku školu iz koje smo promovisali veliki broj prvotimaca. Pojedina đeca su ostvarila zapažene inostrane transfere od čega će koristi imati fudbalska reprezentacija Crne Gore u budućnosti, a pojedinci će tek napraviti velike karijere na radost svih nas.

Nemojte da zaboravite da imamo talentovanu „generaciju 2004“ i još talentovaniju „generaciju 2006“, koja je činila gro kadetske selekcije Crne Gore, kojoj je gol nedostajao da se plasira na Evropsko prvenstvo što bi bio najveći uspjeh u istoriji naših reprezentacija. Samim plasmanom u elitnu rundu kvalifikacija naši kadeti su ispisali najveći uspjeh crnogorske reprezentacije u posljednjih 10 godina.

Ta lokomotiva koja broji 120 zaposlenih i koja godišnje zahtjeva budžet između 2.200.000 i 2.500.000 eura će nastaviti da radi sigurno tokom naredna četiri mjeseca, jer ću kao predsjednik ispunjavati sve obaveze o finansijskom poslovanju.

I kada sam dolazio, znao sam da ću da imam problema sa „bočnim vjetrovima“, ali jednostavno kao predsjednik koji je tokom četiri godine uložio mnogo energije u klub i kao neko ko voli Budućnost ne mogu da pređem preko činjenice da se Budućnost omalovažava prilikom mog odlaska".

Mijač se osvrnuo na komentare pojedinih funkcionera Glavnog grada.

"Društvene mreže su nužno zlo današnjeg doba, a zamjenik gradonačelnice Podgorice Danilo Šaranović umjesto da se na ozbiljan način bavi politikom, na razne načine pokušava da minimizira sve urađeno i sa svog Twitter naloga komentariše 'Jad je bio. Neće više.' na vijest o otkazivanju sponzorstva.

Na takve provokacije nisam navikao i ne želim da niko na taj način vrijeđa ljude koji rade u Budućnosti, kao i narod koji navija za Budućnost. Moja topla preporuka je da njihova snaga i koncentracija bude usmjerena ka održavanju sistema i funkcionisanju kluba, a manje aktivna oglašavanjem po istim tim društvenim mrežama, jer se sistem jednog evropskog kluba kao što je Budućnost ne može održati ukoliko se previše vremena provodi na mobilnim uređajima.

Ako je „jadno“ u četiri godine osvojiti tri titule i dva Kupa, napraviti dvije super talentovane generacije od koje će koristi imati i Budućnost i Crna Gora, redovno plaćati 120 zaposlenih bez dana kašnjenja, vršiti transfere igrača koji se godinama nisu vršili, ulagati do 2.500.000 eura godišnje, onda neka vam služi na čast.

Na taj način se ne blati klub kojim treba da rukovodite. Naredna četiri mjeseca će sve funkcionisati kao i do sada, a ja se nadam da će biti i bolje. I nadam se da ćete imate snage da obezbijedite finansije koje su u fudbalu neminovnost.

Nadam se, jer je Budućnost iznad svih nas", saopštio je Mijač.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.