Vučić: Pozivam sve na mir
Aleksandar Vučić

Vučić: Pozivam sve na mir

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu za Si-En-En rekao da su od dolaska Aljbina Kurtija na vlast u Prištini bila 353 etnički motivisana napada na Srbe.

Kako je istakao, od početka ove godine šest osoba je upucano, od kojih dvoje djece.

Pozvao je Srbe na mir i da učine sve da se situacija koju je destabilizovala Priština smiri.

U razgovoru za Si-En-En je pojasnio da je srpska strana ispunila sve što je bilo dogovoreno, počevši od Briselskog sporazuma 2013, dok Priština nije ispunila svoju jedinu obavezu – formiranje ZSO.

Podsjetio je da posljednji izbori na sjeveru KiM nisu imali legitimitet, jer je svega 3,4 birača izašlo na birališta, prenose Nezavisne.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.