Vučić: Jasno je da će biti prijevremenih izbora, jedino je pitanje kada
Aleksandar Vučić

Vučić: Jasno je da će biti prijevremenih izbora, jedino je pitanje kada

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je jasno da će prijevremeni parlamentarni izbori u Srbiji biti održani, a da je sada jedino pitanje kada će se ići na izbore.

"Mi ćemo nastaviti da čekamo neke ljude da razgovaramo, ali pošto je jasno da oni čekaju neke druge stvari, ali nikada se neće dogoditi da neko na ulici preuzima vlast ili nasiljem, bilo je to previše za ovu zemlju od 90-ih godina. Sa tim prošlim vremenima je davno završeno", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da on i Vlada Srbije očekuju da će se pojaviti neko, ko će, kako je rekao, "pokazati dovoljno odgovornosti za cijelo društvo, a ne samo za svoje sitne stranačke potrebe".

"Spremali smo mnogo mjera, naša briga je stopa rasta sa kojom ćemo do polovine sljedeće godine da imamo problema, dio uvezenih dio naših problema ali drzimo čvrsto monetarnu stabilnost," rekao je Vučić.

"Svi u javnom sektoru imaće značajno povećanje plata, a nova mjera biće prvi put da se izdvaja po 10.000 dinara za svako tek rođeno dijete do 16. godine, majke će primati taj novac na račun," rekao je Vučić.

On je izjavio da će od prvog septembra zaposlenima u prosvjeti biti veća primanja za 5,5 odsto, a od prvog decembra ili od prvog januara naredne godine ponovo će biti povećana za još 10 odsto, što je, kako je rekao, ukupno povećanje od oko 16 odsto.

On je na konferenciji za štampu sa premijerkom Anom Brnabić izjavio da je u ovom trenutku prosječna plata u prosvjeti oko 74.000 dinara, i da će ona nakon povećanja biti nešto iznad 88.000 dinara, i da je tu riječ, kako je istakao, o plati, a ne ukupnoj zaradi.

"Kada se uzme u obzir da je prosječna inflacija oko 11 odsto, vidite koliko je to povećanje. Želimo da osnažimo učitelje i nastavnike i da pokažemo da brinemo o njima", rekao je Vučić.

"Medicinske sestre i medicinski tehničari, ukupno 59.128 zaposlenih, oni će od 1. septembra dobiti 5,5 posto povećanje plata i dodatnih 10 posto u decembru ili januaru, biće i za druge značajnih povećanja," kaže Vučić.

"Od 1. oktobra 5,5 odsto povećanje penzija, od 1. januara dodatnih 14,6 odsto, a 2024. godine prosječna penzija biće 390 eura," rekao je Vučić.

"Hljeb Sava biće od petka jeftiniji i koštaće 54 dinara, mora da se ubrza proces smanjenja inflacije, a molićemo MMF da se ne povećava cijena električne energije," rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.