Medvedev: Bajden sa sobom u smrt želi da odvede pola planete
Dimitrij Medvedev

Medvedev: Bajden sa sobom u smrt želi da odvede pola planete

Bivši ruski predsjednik koji je sada drugi čovjek ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev još je jednom bio oštar na Telegramu, prenosi Index.hr.

Izvrijeđao je američkog predsjednika  zbog slanja kontroverznog kasetnog streljiva Ukrajini i rekao da bi ulazak Ukrajine u NATO značio treći svjetski rat. 

"Pospani, senilni Bajden rekao je da je prije dvije godine u Ženevi ruskom predsjedniku uskratio jamstva da Ukrajina neće ući u NATO. U smislu ‘nisam pokleknuo pred Rusima‘. Potom je, međutim, sramotno pobjegao iz Avganistana. Zatim je, da sakrije sramotu, uništio ekonomiju Evrope. Nakon toga, isporučivši Ukrajini stotine tona oružja, pokrenuo je izuzetno opasan dugotrajni sukob s Rusijom, zbog čega kijevski režim uništava ostatke svoje zemlje. Sada, nakon što je iscrpio sve resurse, obećava kasetne napade i ponovno poziva neonaciste u Kijevu s NATO perspektivom, čije ostvarenje znači treći svjetski rat", piše Medvedev.

Potom se zapitao "zašto Bajden to radi".

"Najlakše je misliti da je to smjer bilo kojeg američkog vođe i duboke američke vlade: dominirati i ograničavati druge zemlje. Pogotovo tvrdoglave poput naše. Možete reći i da se radi o bolesnom starcu koji je u teškoj demenciji, ne zna što radi. Tramp i velik dio Amerikanaca vrište o tome", napisao je. 

"Ili je možda sve drugačije? Možda je umirući djed, opsjednut nezdravim fantazijama, jednostavno odlučio otići graciozno, izazivajući nuklearni armagedon i odvodeći pola čovječanstva sa sobom na sljedeći svijet ...", zaključio je Medvedev. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.