Popović: Izgubilo se povjerenje između Milene i mene, saradnja je nemoguća
Bojana Popović, Foto: RSCG

“Kao selektor snosim svu odgovornost za donijetu odluku“

Popović: Izgubilo se povjerenje između Milene i mene, saradnja je nemoguća

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Bojana Popović kazala je da je povjerenje između Milene Raičević i nje narušeno, te da je samo njena odluka da je ne pozove za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Iskusne rukometašice nema na spisku, nakon što je nedavno njena Budućnost suspendovala i poslala u filijalu Rudar, jer je tužila klub.

“Ja sam selektor i neko ko sastavlja spisak razmišljajući šta je u određenom momentu najbolje za reprezentaciju. Na spisku su djevojke u koje najviše vjerujem, a povjerenje je osnovna stvar u sportu. Nemam ništa protiv Milene, mislim da je moja odluka profesionalna i u ovom trenutku smatram da ove djevojke mogu da odigraju bolje jer je povjerenje mnogo veće. To povjerenje se izgubilo u posljednjih mjesec zbog svega što se dešavalo”, rekla je Popovićeva na današnjem brifingu.

Kako ističe, preuzima odgovornost za svoju odluku i napominje da Mileni vrata reprezentacije nisu zatvorena zauvijek.

“Milena je dala mnogo reprezentaciji, to niko ne poriče, niti kaže da je ona izbačena iz selekcije. Samo smatram da je u ovom momentu saradnja zbog nepovjerenja koje je nastalo nemoguća. Bolje da budem iskrena i da to na vrijeme uradim. Ovo je moja odluka i moja odgovornost. Nismo se čule”, kazala je Bojana.

"Lavice" su danas počele pripreme za šampionat svijeta. Naša selekcija je u grupi B, koja će se igrati u Helsinborgu, sa Kamerunom, Paragvajem i Mađarskom.

“Orne smo i spremne za nove izazove. Mnogo je novih lica, a ono što je najvažnije je da su djevojke raspoložene i zdrave“, kazala je Popović.

Popović poziva na oprez i ističe da će svaki meč biti težak.

“Gledali smo Kamerun, u pitanju je afrička ekipa koja igra specifični, specifični rukomet. Potrebno je da se uradi dobra analiza. Prvi meč je uvijek nezgodan, i zbog toga što je prvi, a naročito kada ga igrate protiv specifičnog rivala. Paragvaj je niža klasa, a Mađarska najteži protivnik. Njihova ekipa stasava, djelovale su veoma ozbiljno u proteklom periodu. Moramo da budemo zdrave i idemo korak po korak“, poručila je selektorka "lavica"

Cilj na Svjetskom prvenstvu je da se prođe grupa, poručila je Popović..

“Osnovni cilj je da budemo zdrave. Da prvo dobijemo Kamerun, pa da prođemo grupu, a onda i da budemo među osam“, istakla je Popović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.