Lučani: Požar u pogonu za proizvodnju baruta fabrike “Milan Blagojević“

Petoro povrijeđenih

Lučani: Požar u pogonu za proizvodnju baruta fabrike “Milan Blagojević“

U vojnoj fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima jutros je na jednom pogonu došlo do požara, potvrđeno je za Nova.rs.

Mediji su prenijeli da je došlo i do eksplozije.

U saopštenju koje je naknadno stiglo iz fabrike navedeno je da je oko 9:20h došlo “do požara u pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnjetenja. Požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice“, prenosi N1.

Povrijeđeno je pet radnika, navode iz Namenske i tvrde da niko nije životno ugrožen. Nakon ukazane medicinske pomoći pomoći u Domu zdravlja Lučani, prebačeni su u bolnicu Čačak, dodaju.

Snimci video nadzora pokazuju da su ispoštovane sve mjere bjezbednosti i zaštite na radu, tvrde iz MB Namenske Lučani i navode da će uzrok požara utvrditi nadležne službe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.