Vučić danas počinje konsultacije o budućem premijeru Srbije
Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije započinje pregovore

Vučić danas počinje konsultacije o budućem premijeru Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas počinje konsultacije o kandidatu za budućeg premijera te zemlje, na osnovu rezultata izbora održanih 17. decembra.

Kabinet predsjednika Srbije je juče saopštio da je Vučić pozvao na konsultacije o kandidatu za predsjednika vlade listu "Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi" i "Ruska stranka – Slobodan Nikolić".

Na konsultacije,u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika je prvo pozvana lista koju predvodi Kamberi i okupljanja Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Kamberijeva kao i Ruska lista su na decembarskim izborima nastupile kao manjinske i osvojile su po jedan poslanički mandat.

Predsjednik Srbije, inače, poslije svakog izbornog ciklusa, na konsultacije poziva predstavnike lista koje su postale parlamentarne, odnosno imaju narodne poslanike.

Skupštinu Srbije čine 250 poslanika, a lista oko vladajuće Srpske napredne stranke je na decembarskim izborima osvojila 129 mandata, tako da može i sama da formira vlast.

Opoziciona koalicija "Srbija protiv nasilja" ih je više puta optužila za izbornu krađu i tražila ponavljanje izbora, a što je vlast negirala, tvrdeći da time traže alibi za izborni poraz.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.