Zabranjeno loženje do 30. septembra
Ilustracija

Glavni grad donio odluku

Zabranjeno loženje do 30. septembra

Na poljoprivrednim zemljištima, kampovima i drugim otvorenim prostorima, moguće je ložiti vatru isključivo uz odobrenje Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, piše u naredbi o zabrani loženja i upotreba vatre na otvorenom prostoru

Zabranjeno je loženje i upotreba vatre na otvorenom prostoru jer je od 1. jula i zvanično počela ljetnja požarna sezona. Zabrana važi do 30. septembra, naznačeno je u naredbi o zabrani loženja i upotreba vatre na otvorenom prostoru koju je donijela Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice.

"Na poljoprivrednim zemljištima, kampovima i drugim otvorenim prostorima, moguće je ložiti vatru isključivo uz odobrenje Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada. Zeleni otpad odlagati prema procedurama donesenim od strane nadležnih službi Podgorica. Pristupni putevi do šumskih kompleksa moraju biti prohodni, radi osiguranja nesmetanog kretanja i pristupa vatrogasnim vozilima, pa je zabranjeno parkiranje vozila i postavljanje bilo kakvih prepreka na njima", piše u naredbi.

U naredbi je naznačeno da će pravna i fizička lica, koja radnjama izazovu pojavu i širenje vatre, biti kažnjena.

"Nadzor nad sprovođenjem naredbe vršiće inspektori za zaštitu i spašavanje Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada. Apelujemo na građane da ne bacaju zapaljene opuške cigareta iz automobila prilikom vožnje, a o eventualnoj pojavi požara da odmah obavijeste dežurne u Vatrogasnoj jedinici pozivom na broj 123", naznačeno je u naredbi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.