Dačić: Prevrnuo se čamac sa migrantima na Drini, traga se za sedam osoba
Ivica Dačić

Drama u Srbiji

Dačić: Prevrnuo se čamac sa migrantima na Drini, traga se za sedam osoba

Tokom noći se na Drini prevrnuo čamac sa migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu rijeku između mjesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik, izjavio je ministar policije Ivica Dačić.

"Jutros, oko 5 sati, Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno je od strane graničnih organa Bosne i Hercegovine, kao i od jednog mještanina, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa ilegalnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu rijeku između mjesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik", izjavio je Dačić, a prenosi MUP u saopštenju.

Odmah po prijavi, na lice mjesta su, prema njegovim riječima, upućeni pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije, i trenutno se intenzivno pretražuju rijeka i priobalje.

Prema riječima migranata koji su stigli do obale, u čamcu je bilo oko 25 osoba, a policija i vatrogasci-spasioci zatekli su na obali 18 osoba, od kojih je troje djece, dodao je ministar.

"Osim pripadnika Policijske stanice Ljubovija i Sektora za vanredne situacije, u pretrazi učestvuju i pripadnici Stanice granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije prema BiH, a očekuje se i dolazak pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP-a Srbije u cilju pronalaska ostalih ilegalnih migranata", izjavio je ministar Dačić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.